4 Mayıs 2017 Perşembe

KAHVE FALI İÇİN ÇEKTİKLERİMİZ

           
Kahve falı
              Komşumun kahve falı hikayesiyle karşınızdayım. Komşum kızına çok düşkündür. Onun üzülmesini hiç istemez. Kızı bir gün "Anne bende kara büyü var kısmetim çıkmıyoo" demiş. Hemen o dakka hazırlanıp, birlikte kahve falı baktırmak için kahveciler çarşısına gitmişler. Ana kız kahvelerini içmişler,  Nasıl bir kalabalık. Çarşının başından itibaren insanlar sıraya girmişler. Kahve falı baktıkları yer, iki katlı ve ikinci kata kadar sıra var. Bunlar da önce yemek yiyip, ondan sonra gidip fal baktırırız diye düşünmüşler.  Fincanları, kahve içtikten sonra kendileri sıraya girmiş tabii ki.(İsim yazılıp sıra alınabiliyor, bu arada onu da hatırlatalım.)

             Yemekten sonra aşağıda girişte bir boş masa bulup ilişmişler. Sohbet muhabbet derken bunlara sıra gelmiş. Komşum diyor ki "Birden elinde sopayla bir genç, tepemden uçarak kahveye girdi." Karşı saldırıda bulunan kasanın başında duran adam da beyzbol sopasını sakladığı yerden çıkarıp gence doğru uçtu. Bunlar havada çarpıştılar. Sopalar, insanlar havada uçuşurken Kelime-i Şehadet getiren komşum, herhalde son nefesimi de burada verecekmişim gibilerinden kızıyla birlikte korkudan titrerken, kahve falı sırasındaki tüm insanlar çil yavrusu gibi dağılmışlar. Kavga havada en hararetli haliyle devam ediyor.

             Öğrendiklerine göre kahve falı bakan kadınla kasadaki adam karı-koca. Kavgaya gelen de çocuklarıymış. Sabah para isteyen oğluna para vermek istemeyen adam, (demek alışık ki), masanın altında beyzbol sopasını hazır bulunduruyormuş. Biri oradan "Cık cık cık, üst katta bütün gün fal bakacağına, şu çocukla ilgilenseydi bu hale gelip serseri olmazdı" diyormuş. O karışıklıkta komşumla kızı birbirinden epey bir uzağa sürükleniyorlar. Kızın elleri zangır zangır titrıyor. "Anneciğim sana bir şey olacak diye ödüm koptu" deyip, ortalık sakinleştikten sonra sarılıp hasret gidermişler. Kavga edenlere ne olmuş diye sorarsanız. Hiçbir şey olmamış. Kavgaları makul ve alışılmış sürede bitip, her biri olması gerektiği yere dönmüş. Genç, sokaklara, baba da kasanın başına.

             Komşum, fala baktırmadan oradan gideyim demiş. Parayı yanlarına bırakır mı? Adama demiş "Ben artık fal baktırmak filan istemiyorum. Paramı geri verin."  Kahve, kişi başı otuz lira onu söylememiştim. Adam on lira kesip geri vereyim demez mi? Yuh! o kadar arbedenin üzerine kahveler de benden olsun denilmez mi? Çok ayıpladık doğrusu. "Neyse olduğu kadar olmadığı kader" deyip paraya razı olup oradan kaçmışlar.

            "Eee  bundan sonra o sokağa adım atmazsınız artık." dedim"Atar mıyııız? (!)  bu son olsun diye karar verdik," dedi.

            "Geçen bana söylediğin Şemsipaşapasajındakisesibüzüşeciler Falcısı'na ne zaman gideceğiz?" dedim. Yarın için sözleştik.

31 yorum:

  1. Resmen küçük çaplı aksiyon filmi olmuş. Ya sondaki falcı ismi? Herkes söylemeye çalışıyor eminim :D (ben söyledim :)) )

    YanıtlaSil
  2. Aman beler neler var şuraya bakk bende fal baktırmayo severim ama öyle falcılardan değilde daha çok bakabilen arkadaşlarıma falan kendi aramızda yani😊

    YanıtlaSil
  3. Ne demişlerrr fala inanma,falsız kalma :)

    YanıtlaSil
  4. Annem de kahveyi evde içip fal baksın diye komşuya götürürdü eskiden.Niye bu kadar zahmet ederdi bilmem.Bir an o geldi aklıma.Bu arada sonu hoş olmuş.Hele o falcının adına bittim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğlencesine yapıyordur o da işte...
      Falcının adı çok özel. Başımıza ne gelse de vazgeçmeye niyetimiz yok. hihi

      Sil
  5. Ekşin Demirkadın. Bir de gidip sen fal bakıp kara büyüleri çözermişsin. :))

    YanıtlaSil
  6. Bende yemek yemeye diye yazınca hemen kafamda masanın altında dinlenme cihazı varda onların sesine göre yorum yapcaklar sandım. Geçmiş olsun. Şimdi evet güzel bakan falcılar elbette var fakat insanın hayatını ele geçiriyorlar ve inanmasanız dahil ya olursa diye yaşıyor insan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha. Dinleme cihazi da iyiymis. Fal bence koca bir yalan. Insan seceneklere gore gelecegi yasar. Tutunacak bir umudun pesinde o falci senin bu falci benim dolasir iste. Falcilarin kendilerine bi hayri yok bize ne yapsin:)) Senin son dedigine gelirsek bak ondan guzel hikaye çikar. Yazsana?

      Sil
  7. Necə inanır insanlar qəhvə falına şaşırıram. Hələ söylədiyiniz kimi evində uşağını tərbiyə edə bilməyənlərin baxdığı fala.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bir umut işte. Biraz oyalanma, biraz eğlence...

      Sil
  8. Te Allahım yaa :) hic kimsenin bilmedigini o insan parçacıkları nasıl bilebilir acabaaa ? Hiç inanmam fala.Falsız kalıyorum ben 😀 Eee ne zaman gidioz 😀😀

    YanıtlaSil
  9. heyecanla okudum.. bana da beklerim.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Ben de sizin tasarımlarınızı çok beğendim:)

      Sil
  10. Oraya kadar gitsem ne olursa olsun o fala baktirmadan donmezdim 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar yol git, olay yaşa, fala baktırma, olacak iş mi? Sen de haklısın:))

      Sil
  11. kişi başı 1 fincan kahve 30 lira :) iyi para.. kahveci dükkanı mı açsak acaba :))

    YanıtlaSil
  12. baksanaaa, 13 yaş vardı ya blogçu bi tane daha var hem de dört beş yıldır yazıyor çok tatlıdır o da, o son yazıma yorum yaptı bak, aysel ezimova, belki onu da tanımak istersiin diye diyoom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oluur. Dur gitmeden senin falına bakayım. Üç vakte kadar yeni bloggerları bize tanıtıyorsun:))

      Sil
    2. üç vakte kadar sen medyum olmuşsun haberin yok :)

      Sil
  13. Ah şu fallar, çaresizlikte baş vurulan noktalar.. Güzel bir hikaye olmuş. Hayırlı kandiller bu arada..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çaresizlik, eğlence, umut... Teşekkürler. Hayırlı kandiller.

      Sil