17 Mayıs 2018 Perşembe

FİLİSTİN'DE ÖLEN İNSANLIK


             Tüm sorun, insan olmanın her türlü nitelikten daha önemli olduğunu henüz keşfedememiş sapkın anlayıştan kaynaklanıyor.

              Bazı videolar izlemiştim. Çocuklar tankların içine oturtuluyor ya da ellerine silah verilip "Söyle bununla kaç Filistinliyi öldüreceksin?" deniliyordu.

              Çocuk da büyük bir ciddiyetle -daha önce ezberletildiği belli olan- vahşet içeren cümlelerini büyük bir iş yapıyormuşçasına, neredeyse nefes almadan boşluğa bırakıyordu. O cümleler. mermi olup yağıyordu masumların üstüne. Kadın, çocuk, erkek, yaşlı ya da genç ayırt etmeksizin bomba olup patlıyordu.

              İnsanlık ölüyordu.

              Oysa iki güzel kardeşin çocukları değil miydiler? Bu nefret nereden geliyordu?

              Kibir yok ediyordu merhameti, hırs yakıyordu vicdanları.

              Biz konuşuyorduk.

              Yüzyıllardır yaptığımız en iyi şey bu sanıyorduk.

           

7 yorum:

  1. Hala insan olamadik ne yazik ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları için kesinlikle doğru tespit. Fakat senin gibi insanlardan oluşan bir dünya güzel olurdu arkadaşım. Yorum için teşekkürler.

      Sil
    2. 🤗🤗🤗😍😍😍

      Sil
  2. Aslında her iki çocuğa yazık olmuyormu? Biri hakkı olan hayatını, biri ise masum çocukluğunu yaşıyamıyor. Çocukları nelere alet ediyorlar. Dünyanın sonunu getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın. İki çocuğa da yazık oluyor. Yorum için teşekkürler.

      Sil
  3. Derya'cığım, Filistin Yemen'in yanında güllük gülistanlık kalır neredeyse. (teşbihte hata olmaz denir) Ben yapımcılar senaryo yazarları siyasi şeyler yazıyorsa tercih etmiyormuş diye duyduğumdan bloğumda vs. yazılarımı 'görünmez' hale getirdim. Umudum kalmazsa yine görünür hale getireceğim ve çatır çatır yazmaya devam edeceğim ve ilk Yemen'i yazacağım...:(

    Savaşlarda ölen askerden çok artık sivil halk (çocuklar, yaşlılar, kadınlar) ve tabii zavallı masum diğer canlılar...:( (kedisi, köpeği, atlar, eşekler, koyunlara kadar...:( çıkartan siyasilere ise hiçbir şey olmuyor, o siyasilere oy atan destekleyen sanayiciler ise savaştan büyük paralar kazanıp trilyoner oluyorlar..:(

    Eline sağlık:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaştan ve kandan beslenmenin iğrençliği. Yorum için teşekkürler.

      Sil